En del av fenomenet - Gävlemodellen

Möt Roger Hedlund

Ålder: 38 år
Uppdrag: Riksdagsledamot, bostadspolitisk talesperson
Ort: Gävle

Om Roger Hedlund

Roger Hedlund, 38, från Gävle är Sverigedemokraternas distriktsordförande sedan 2003. Innan dess var han ansvarig för avdelningen i Gävle som bildades 1997.

Roger har jobbat på Sandvik AB sedan 1998 som industrirobotoperatör. Under 2011 Var Roger tillfälligt anställd på riksdagskansliet som politisk sekreterare och 2013-2014 har han arbetat som politisk sekreterare för Landstingsgruppen, nu är han Riksdagsledamot och bostadspolitisk talesperson. Roger Hedlund har suttit invald i Gävles kommunfullmäktige sedan 2006 och Landstinget Gävleborg från 2010.

Innan Roger fick egna politiska uppdrag följde han kommunpolitiken i Älvkarleby under fyra år då Sverigedemokraterna tog sitt första mandat i kommunen. Detta gav erfarenhet inför de uppdrag han kandiderade till och blev vald i valet 2006.

Roger är uppväxt i Hagaström, statsdel i Gävle. Högstadium gick han på Nynässkolan och det var där hans intresse för politik och Sverigedemokraterna startade. Den havererade invandringspolitiken och den stundande omröstningen om inträdet till EU fick han att 1994 gå med i Sverigedemokratisk ungdom och Sverigedemokraterna.

Roger Hedlund - Sverigedemokraterna